Waarom hulp vragen van een nalatenschapsadviseur bij het vormgeven van uw erfenis?

Iedereen heeft zijn eigen wensen met betrekking tot de uitvaart, de verdeling van de persoonlijke spullen en zijn of haar testament.  Maar lang niet iedereen maakt dat kenbaar tijdens zijn of haar leven. Nabestaanden zijn door verdriet overmand en moeten dan toch de administratieve zaken regelen. Wat is het wachtwoord van internetbankieren? Waar is de reservesleutel van de auto? Wie gaat er voor de hond zorgen? Welke abonnementen zijn er? Het lijken hele eenvoudige handelingen, maar het kan in de praktijk een grote speurtocht zijn. Als nalatenschapsadviseur kan ik u helpen bij het vormgeven van uw eigen nalatenschap. Samen staan we sterk om dit beladen onderwerp bespreekbaar te maken.

Waarom hulp vragen bij het voorbereiden van uw eigen wensen?

Vaak hoor je van nabestaanden na een uitvaart ‘Had ik nou maar..’ of ‘Papa had toch gezegd dat..’ of ‘Mama had het mij beloofd.’ Voorkom deze twijfels en onduidelijkheden door het gesprek aan te gaan. Niet alleen met een uitvaartbegeleider over de uitvaart, maar ook met anderen over de erfenis, de bezittingen, etc. Door vooraf in een levensdossier praktische zaken vast te leggen, maakt u een draaiboek waar uw nabestaanden houvast aan hebben als alles niet meer is zoals het daarvoor was.

Gecertificeerd nalatenschapsadviseur

Het internationaal erkende certificaat van ‘Nalatenschapscoach’ staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit. Een nalatenschapsadviseur is opgeleid om op deskundige en persoonlijke wijze begeleiding te bieden bij de afwikkeling van een erfenis. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan de juridische, fiscale én emotionele aspecten die bij een overlijden en de afwikkeling van de nalatenschap komen kijken.

Ik vind het belangrijk te luisteren naar uw verhaal en wensen en deze correct vast te leggen. U heeft in mij een betrokken persoon die openstaat voor de ander en u met inlevingsvermogen begeleidt. Tenslotte is het geen alledaags thema, sommige onderwerpen zijn confronterend. Het is fijn dit bij u thuis, in een vertrouwde omgeving, te bespreken.

Waarom schakelt u mij in en niet iemand anders?

De dood is onvermijdelijk, iedereen krijgt vroeg of laat te maken met een overlijden. Door mijn persoonlijke ervaringen vind ik het belangrijk de begrippen die bij dit onderwerp horen begrijpelijker en toegankelijker te maken. Google is een bron van informatie, maar is deze informatie altijd juist? Zijn de begrippen duidelijk? Weet u zeker dat u correct handelt? Ik hoop dat u op mijn website bruikbare informatie vindt waar u mee geholpen bent. En als u twijfels heeft, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Als nalatenschapsadviseur sta ik klaar om u te helpen en te adviseren in de wirwar van regels en uitzonderingen. Hoe weet u waar u op moet letten, als u niet weet dat het bestaat?

Nicole Buskermolen
Nicole Buskermolen
Certificaat nalatenschapscoach
Gecertificeerd nalatenschapsadviseur